10 lutego 2010

Penne Allstorgie po studencku

Nie ma to jak wrzucić wszystko do Gara i czekać na efekt a potem imponować smakiem i wykwintnością włoskiej kuchni.




Paczka penne
paczka leczo z hortexu
1/4kg mielonej łopatki
czosnek
pół kartonika przecieru pomidorowego pudliszki
pół słoika koncentratu pomidorowego małeo
2 łyżki papryki ostrej
sól
pieprz

Przygotowanie:
gotujemy makaroni na małym ogniu
rumienimy mięso, wsypujemy leczo, dodajemy czosnek, papryke, zalewamy przecierem + koncentratem, sol pieprz bzaylia jak ktoś lubi

jak długo gotujemy? aż stwierdzimy ze jest gotowe.

20 minut na wszystko maks.

potem mniejsza patelnia

chochlą sosu nalewamy. podlewamy dobrą oliwa. wrzucamy makaroni i czekamy aż ładnie wchłonie sos. oczywiście mieszamy.

tyle.

wykładka na talerz. posypka serem jak ktoś lubi. liść bazyli i koktajl pomidorex dla szpanu. full wypas kolacyjka we dwoje.

Brak komentarzy: